Tarieven

De tarieven die patiënten betalen voor tandheelkundige zorg worden bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven zijn voor iedereen inzichtelijk middels de volgende link: Tandheelkundige zorg prijzen.

In onderstaand overzicht treft u een indicatie van de materiaal- en techniekkosten die u in onze praktijk kunt tegenkomen. Het betreft een indicatie, omdat wij met diverse tandtechnische laboratoria samenwerken en prijzen kunnen verschillen. Uw tandarts zoekt naar de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie, waarbij expertise, kwaliteit en prijs centraal staan.

Voor concrete prijzen van bijvoorbeeld een kroon, brug of prothese kunt u te allen tijde een begroting vragen aan uw tandarts.

Prijslijst Van Beers Materiaal- en techniekkosten 2024
Prijslijst Fluent Materiaal- en techniekkosten 2024

U krijgt bij ons de beste specialistische zorg voor de wettelijk vastgestelde tarieven van de NZa.

Om een goed beeld te krijgen van de te verwachten kosten, kunt u altijd een begroting van de behandeling opvragen. De behandelaar geeft u dan een overzicht mee met de verschillende tariefcodes en de bijbehorende tarieven. Mocht u geïnteresseerd zijn in meer informatie over de vergoedingen door uw zorgverzekeraar, vraag dit dan ook direct aan uw behandelaar. Wij helpen u graag een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de kosten.

Om iets meer duidelijkheid te verschaffen lichten wij hier graag factuur toe:

De tandartscodes bestaan altijd uit letters in combinatie met een cijfer. De letter geeft het onderwerp aan, het cijfer de specifieke behandeling.
Elke tand of kies heeft een eigen nummer. Op de rekening kunt u dus ook lezen om welke tand of kies het gaat. Bij cijfers die beginnen met een 1 of 2 gaat het om tanden in de bovenkaak, met een 3 en 4 gaat het om tanden in de onderkaak.
De tarieven voor materialen die bij de behandeling worden gebruikt, liggen niet vast en worden apart op de rekening vermeld. De praktijk mag alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten voor materialen en techniek doorberekenen. Is er sprake van dergelijke kosten, dan staan deze apart op de factuur vermeld.

Voor meer informatie over tandheelkundige facturen kunt u terecht bij: Mondzorg kosten

Infomedics: In onze praktijk hebben wij het versturen en innen van nota’s uitbesteed aan Infomedics. Daardoor houden wij meer tijd over voor u en andere patiënten. Indien u aanvullend verzekerd bent, sturen zij de nota eerst naar uw zorgverzekering en ontvangt u alleen een factuur voor het restbedrag wat niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Recent is Infomedics gestart met digitaal factureren. In plaats van een factuur per post ontvangt u een e-mail met een betaallink. In de e-mail staan ook een factuurnummer en eventueel een inlogcode. Als u met die gegevens inlogt op www.infomedics.nl kunt u uw factuur inzien en voldoen. U kunt dan betalen via iDeal, via eenmalige incasso of via internetbankieren. Als u bent ingelogd op infomedics.nl kunt u digitaal factureren ook uitzetten als u liever een factuur per post ontvangt. Ontvangt u nog geen digitale factuur, maar heeft u hier wel interesse in, geef dan uw e-mail adres door aan de praktijk. Wij zorgen er dan voor dat u voortaan uw factuur via dat e-mailadres ontvangt.

Wij vinden het fijn om te horen wanneer u tevreden bent, maar belangrijker is het voor ons te weten waar verbetering mogelijk is. Wij gaan graag met u in gesprek om dit te bewerkstelligen. U kunt ons mailen op info@dollardlaan.nl